İÇİNDE TOBB ETÜ'nün GÜCÜ VAR

Arkasına TOBB ETÜ'nün gücünü alan TOBB ETÜ Koleji*, TOBB ETÜ felsefesini K12 eğitim sistemine aktararak; araştıran, sorgulayan, veri temelli düşünen, etkili iletişim kuran, etik değerlere önem veren, yabancı dili etkin kullanan, doğaya duyarlı ve sorumlu bireyler yetiştirmek üzere faaliyet gösterecektir. Okulumuzun Kurucusu Üniversite, Kurucu Temsilcimiz ise Üniversitemizin Mütevelli Heyet Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’dur.

TOBB ETÜ Koleji, ulusal programların yanı sıra uygulanan uluslararası programlarla öğrencilerini geleceğe hazırlayan, öğrenmenin sorumluluğunu üstlenmiş bireyler yetiştiren, okulun tüm paydaşlarını ortak amaçları çerçevesinde birleştiren bir kurumdur.

TOBB ETÜ Koleji, öğrencilerine, Türk millî eğitiminin genel amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda yetişen, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin millî, ahlâkî, insanî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış hâline getiren, başkalarının haklarına saygılı, kendi haklarını koruyan bireyler olmalarını sağlayacak uluslararası yüksek kalite ve standartlara sahip bir eğitim ortamı sunar.

TOBB ETÜ Koleji, öğretmen, öğrenci, veli, idari ve uzman kadro ile çalışan bütün personelinin bireysel farklılıklarını gözeterek, saygı ve etik kuralları çerçevesinde, bünyesindeki herkese okulun misyon ve vizyonuna göre bir gelişim ve öğrenme merkezi olarak hizmet etmeyi amaçlar.

TOBB ETÜ Koleji kendi kurum kültürünü yaratma ve kendi mezun profilini ortaya koyması amaçları doğrultusunda, okulumuza öğrenci alımları en alt kademeden başlar. Ara sınıflarda eğitim, en alt kademeden başlamış mevcut şubelerin yukarıya doğru çıkması ile devam eder.

Üniversitemiz, programları, eğitim yönetimi ve iş dünyası ile ilişkileri açısından kurulduğu yıldan beri bir değişimin öncüsü olmuştur. Kolejimiz ile K12 eğitim sistemine deneyimlerini aktaracak; araştıran, sorgulayan, veri temelli düşünen, etkili iletişim kuran, etik değerlere önem veren, yabancı dili etkin kullanan, doğaya duyarlı ve sorumlu bireyler yetiştirmek üzere faaliyet gösterecektir.

*Okulumuz 22 Ocak 2020 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan TOBB ETÜ Laboratuvar Okulları Yönetmeliği çerçevesinde, 5839 sayılı kanunun 1. maddesi kapsamında ‘Laboratuvar Okul’ statüsünde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından kurulmuştur. Okulumuzun resmi adı TOBB ETÜ Laboratuvar Okullarıdır.